Bouwtechnische keuring

Als u een woning koopt en wilt voldoen aan uw onderzoeksplicht, heeft u een bouwkundige keuring nodig. Met een bouwkundige inspectie komt u alles te weten over de staat van uw woning. Wij maken onderscheid tussen een aankoopkeuring met een bouwkundig rapport en een bouwkundige meeloopkeuring. 

Bouwkundig rapport Deventer

Een aankoopkeuring met bouwkundig rapport is ideaal als u naderhand alle details van de bouwkundige inspectie op papier wilt hebben. De bouwkundige zal uw woning tot in detail bekijken, beoordelen en fotograferen. Na de bouwtechnische keuring maakt hij of zij aan de hand van de foto's een bouwkundig rapport op. Dit rapport kunt u gebruiken bij de onderhandelingen rondom de aankoop van een woning om aan te tonen dat er iets mankeert aan de woning.

Wat is een bouwkundige meeloopkeuring?

Het verschil tussen een bouwkundige keuring met rapport en een bouwkundige meeloopkeuring is het ontbreken van het bouwkundig rapport. U loopt bij een meeloopkeuring met de bouwkundig specialist door uw woning en maakt aantekeningen van de bevindingen van de bouwkundige. De bouwkundige zal foto's maken, mocht u later beslissen alsnog een bouwkundig rapport te willen. Met een bouwkundige meeloopkeuring voldoet u aan uw onderzoeksplicht.

Bouwkundige keuring aanvragen